Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Фейковому судді, який чинить «правосуддя» в окупованій Горлівці, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у державній зраді і колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2014 році діючий суддя Калінінського районного суду м. Горлівки відмовився від евакуації на підконтрольну Україні територію і залишився в окупованому місті. У січні 2015 року він обійняв посаду «судді Центрально-Міського міжрайонного суду м. Горлівки днр», а в 2023 році, після підписання незаконних договорів про входження фейкової республіки до складу рф, був перепризначений на ту ж посаду.

Так званий суддя розглядає кримінальні, цивільні й адміністративні справи стосовно громадян нашої країни, керуючись законодавством держави-агресора. Крім того, приймаючи судові рішення на користь окупантів, він порушує конституційне право українців на справедливий суд. 

Наразі підозрюваного оголошено у розшук. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.