Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Фіктивно працевлаштовував на власну фірму водіями-далекобійниками – на Львівщині судитимуть правоохоронця за незаконне переправлення ухилянтів

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений заснував підприємство оптової торгівлі та отримав дозвіл на міжнародні перевезення вантажів. Надалі він підшуковував чоловіків призовного віку охочих виїхати за кордон та працевлаштовував їх водіями вантажівок. 

Відомості про них вносив до інформаційної системи «Шлях». Виїзд осіб відбувався через міжнародний пункт пропуску на Львівщині, а вантажівку назад до України повертав інший далекобійник. За такою схемою обвинуваченому вдалось забезпечити виїзд п’ятьом ухилянтам. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. ‎