Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Фінансували терористичну організацію «днр» – викрито організовану злочинну групу з числа посадовців ливарного заводу у Макіївці

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 4-м членам організованої групи з числа засновників та керівників ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» у м. Макіївка на Донеччині.

Їм інкриміновано фінансування тероризму (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, після окупації у 2014 році Донецької області терористична організація «днр» спільно зі збройними формуваннями рф захопили підприємство, яке спеціалізується на виготовленні ливарної продукції. Перереєстрували його за так званим законодавством «днр».

Підозрювані – один із співзасновників підприємства, чинний керівник та два співробітники – продовжили роботу з окупаційною владою. Вони відкрили рахунки у банку й налагодили співпрацю з російськими суб’єктами господарської діяльності та підприємствами, зареєстрованими на території України.

Сплачуючи податки до так званого «министерства доходов и сборов днр», підозрювані фактично здійснювали фінансування терористичної організації «днр» та військових формувань рф.

Загальна сума сплачених податків впродовж 2017- 2022 років становить понад 36 млн російських рублів. В еквіваленті це складає 14 млн грн.

Наразі одного з членів групи-співзасновника, який перебував на підконтрольній Україні території, затримано.

Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. За клопотанням прокурора накладено арешт на його квартиру вартістю понад 15 млн грн.

Троє інших підозрюваних перебувають в тимчасово окупованому Донецьку. 

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.