Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся зі Спікером Палати представників США Ненсі Пелосі

В рамках офіційного візиту у США Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся зі Спікером Палати представників США Ненсі Пелосі.

Генпрокурор подякував пані Пелосі, уряду США та американському народу за підтримку України. «Деокупація наших територій стала реальною завдяки військовій та фінансовій допомозі, яку надають Україні Сполучені Штати Америки та інші партнери. Важливою є і юридична підтримка. Наша спільна мета - відновлення справедливості для постраждалих та притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах», - наголосив він.

Андрій Костін повідомив, що на території України щоденно фіксуються нові страшні злочини. «Росія вчиняє геноцид українського народу», - заявив він.

Генпрокурор запевнив, що українська прокуратура та правоохоронні органи роблять все можливе для забезпечення ефективного їх розслідування. При цьому він зауважив, що наразі наявних міжнародних механізмів недостатньо для суттєвої відповіді на російську агресію, зазначивши, що поворотним моментом для успіху стане створення Спеціального трибуналу, щоб притягнути керівництво держави-агресора до відповідальності на міжнародному рівні. Також під час зустрічі обговорили розробку механізму компенсації та визнання РФ державою-спонсором тероризму.