Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор виступив онлайн перед Комітетом закордонних справ та міжнародної торгівлі Сенату Канади

Андрій Костін подякував Голові комітету Пітеру Бему, віце-голові Пітеру Хардеру та всім членам комітету за їхній щирий інтерес та залученість.

У своїй заяві Генпрокурор наголосив на грубих порушеннях росією міжнародного права.

«Щодня агресор продовжує чинити злочини проти українців. Десятки тисяч українських дітей примусово депортовані, а десятки тисяч дорослих цивільних незаконно утримуються російськими військовими та окупаційною «владою», – пояснив Андрій Костін.

Він зазначив, що ці гострі питання вимагають швидких та рішучих дій на міжнародному рівні і Україна щиро вдячна Канаді за її лідерство на шляху до подолання цих викликів.

«Ми також високо цінуємо провідну роль Канади в арешті російських активів та спрямуванні їх на відбудову України й виплату компенсацій постраждалим від війни. Ми сподіваємося, що законопроєкт S-278, який вносить зміни до Закону про спеціальні економічні заходи (SEMA), буде ухвалено і він позитивно вплине на ці процеси», – сказав Генпрокурор. 

«Твердо вірю, що спільними зусиллями ми зупинимо росію і змусимо заплатити за всі скоєні злочини», – констатував Андрій Костін.