Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор зустрілася з Послом Бельгії в Україні (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом. Також у заході взяли участь перший заступник Генерального прокурора Роман Говда та заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко.

У ході зустрічі сторони обговорили питання реформування органів прокуратури та пріоритетні напрями діяльності. Генеральний прокурор розповіла, що наразі розпочався новий етап розвитку інституції, метою якого є відновлення прокурорського самоврядування.

Окремо Ірина Венедіктова зупинилася на питаннях посилення координації боротьби з корупцією, поверненні 

активів, в тому числі вкрадених у вкладників банків. Також Посол Бельгії поцікавився українським досвідом протидії домашньому насильству.

«Проблема домашнього насилля загострилася в усьому світі, особливо в умовах пандемії. На жаль, багато хто досі не розуміє, що це є злочин, а думає, що це особисті справи кожної окремої родини. Ми активізуємо цю боротьбу і вже маємо певні досягнення. На часі запровадження спеціалізації прокурорів на цій категорії справ», – зазначила Генеральний прокурор.

Також Ірина Венедіктова розповіла про плани щодо діджиталізації роботи правоохоронних органів – створення системи електронного кримінального п

ровадження.

«Ніякого паперу – все має бути виключно в електронному форматі. Наразі триває робота з розробки та кіберзахисту цієї надзвичайно важливої системи, яка спростить і пришвидшить процедури. Маємо у планах вже наступного року розпочати дослідну експлуатацію e-case», – розповіла Генеральний прокурор.

Посол привітав інституцію із вдалим перебігом процесу реформування, а також висловив підтримку щодо подальшого розвитку міжнародної співпраці.