Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор зустрілася з Послом Іспанії в Україні (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Сильвією Кортес Мартін. Вони обговорили процес реформи органів прокуратури та поглиблення співпраці, зокрема, у сферах захисту довкілля, боротьби з домашнім насиллям та кіберзлочинністю.

«Ми перебуваємо у процесі трансформації. Щодня ми працюємо над тим, щоб змінити органи прокуратури на краще, щоб підвищити ефективність, відновити довіру суспільства. Ми успішно пройшли етап реформи, атестувавши прокурорів на всіх трьох рівнях. Зараз наша мета – удосконалити операційні процеси всередині прокуратури, а також провести зміни внутрішньої культури в інституції», - наголосила Ірина Венедіктова.

Генпрокурор також поділилася кроками з імплементації Стратегії розвитку органів прокуратури, яка була вперше прийнята минулого року.

«Ми налаштовані на серйозну боротьбу з корупцією всередині системи та надмірною бюрократією. Ми орієнтуємося на позитивний досвід діджиталізації, який вже втілено у інших країнах. Вважаю доцільним створити для прокуратури цифрову платформу, яка б об’єднала в собі усі необхідні функції, що стосуються кримінального провадження та документообігу», - підкреслила Гепрокурор.



Також Ірина Венедіктова обговорила з Послом Іспанії взаємодію у питаннях боротьби з кіберзлочинністю, що набуває всесвітнього масштабу. Крім цього сторони обмінялися думками щодо протидії екологічним злочинам. В Офісі Генерального прокурора нещодавно була створена Спеціалізована екологічна прокуратура, що тепер координує процес захисту довкілля від протиправних посягань. Цей напрям також є одним із пріоритетних для іспанських прокурорів, тож сторони домовились розвивати співпрацю у сферах, де позитивний досвід міг би бути корисним для обох країн. 

Посол привітала Україну від імені Уряду Іспанії з успішною реформою органів прокуратури та висловила готовність до поглиблення двосторонніх контактів.