Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з Послом Великобританії в Україні Меліндою Сіммонс

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Андрій Костін висловив вдячність народу Сполученого Королівства, який щиро підтримує Україну з першого дня боротьби.

«Ваша підтримка України, зокрема щодо співпраці з Міжнародним кримінальним судом, активна робота в рамках Atrocity Crimes Advisory Group, а також стала експертна допомога – дуже важлива. Вона допомогає прокурорам прискорити роботу з розслідування воєнних злочинів, вчинених російською армією, та проводити її відповідно до найкращих міжнародних практик», – підкреслив Генпрокурор.

Серед іншого Генеральний прокурор поділився планами прокуратури щодо розробки Стратегії розгляду випадків сексуального насильства, пов’язаних з конфліктом. Прийняття такої стратегії дозволить забезпечити ефективне розслідування та судове переслідування злочинців, одночасно забезпечуючи підхід, орієнтований на захист жертв насилля.

Сторони погодилися на необхідності продовження тісної співпраці, а також обговорили можливість проведення кількох зустрічей з британськими колегами для підвищення ефективності міжнародної підтримки у розслідуванні воєнних злочинів РФ, вчинених в Україні.