Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Ірина Венедіктова та Генпрокурор Азербайджану підписали угоду про співробітництво

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Генеральним прокурором Азербайджанської Республіки Камраном Алієвим. Очільники відомств підписали Угоду про співробітництво між двома інституціями.

Сторони домовилися про взаємодію у боротьбі зі злочинністю, особливо в її організованих формах, в тому числі з екстремізмом, тероризмом, легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, корупцією, незаконним обігом зброї, наркотичних засобів і психотропних речовин. Також прокуратури разом протидіятимуть злочинам у сфері економіки і високих технологій, торгівлі людьми, незаконній міграції та іншим видам злочинів. Крім цього співпрацюватимуть у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина.  

«Протидія злочинам, що становлять підвищену загрозу для суспільства, об’єднує держави і прокуратури. Важливо, що 30-ту річницю створення української прокуратури ми відзначаємо підписанням цього знакового документу, який сприятиме підвищенню ефективності роботи обох інституцій. В нас уже досить тісна співпраця з Генеральною прокуратурою Азербайджану і ця угода вдосконалюватиме нашу взаємодію та зміцнюватиме професійні зв’язки між нашими фахівцями», – зазначила Ірина Венедіктова.


Камран Алієв також висловив переконання, що підписання угоди посилить взаємодію у боротьбі зі злочинністю.

Угода, зокрема, передбачає обмін досвідом та інформацією з питань діяльності прокуратур України та Азербайджану, у тому числі про тенденції злочинності, виявлення та запобігання злочинам. Сторони проводитимуть консультації, семінари та зустрічі експертів, а також науково-практичні заходи з актуальних питань діяльності органів прокуратури.