Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Ірина Венедіктова відвідала судове засідання у справі МН17 та поспілкувалася із родичами загиблих (ФОТО, ВІДЕО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова побувала на судовому засіданні окружного суду Гааги щодо справи МН17, що відбулося в комплексі юстиції «Схіпхол». Цього тижня там розпочався блок слухань, де слово надали родичам загиблих в результаті збиття малайзійського Боїнгу в небі над Донбасом.

Генпрокурор поспілкувалася із керівництвом Фундації родичів загиблих у трагедії. Один із них втратив сина, невістку і шестирічного онука, інший - брата, невістку і племінника. Ірина Венедіктова висловила всім родичам свою підтримку та співчуття і запевнила у відданості України меті встановлення і притягнення до відповідальності всіх причетних до цього злочину світового масштабу.

Під час слухань виступив батько загиблого 12-річного хлопчика, а також подружжя, що втратило 23-річного сина та невістку. Вони розповіли, якими були їхні рідні, як сім’ї переживають трагедію і про прагнення справедливості.

«Це найважча і найемоційніша частина цього надважливого судового процесу, за яким стежить увесь світ. Біль цих людей і їхня надія на правосуддя спонукає всіх нас працювати активніше. Я – керівник Спільної слідчої групи від України. Тут в Нідерландах триває судовий процес, але розслідування не закінчилося. Для мене сьогодні було важливо побачити і почути родичів потерпілих, спілкуватися з ними, показати їм, що Україна продовжує роботу, що ми тримаємо цей фокус і так само прагнемо справедливості, і так само прагнемо правосуддя», – заявила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова та українська делегація також вшанували жертв, поклавши символічні соняшники до Меморіалу пам’яті загиблих рейсу МН17 неподалік аеропорту «Схіпхол», звідки вилетів літак «Малайзійських авіаліній».