Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор на Саміті перших леді та джентльменів розповів про зусилля, направлені на повернення депортованих росією українських дітей

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у Саміті перших леді та джентльменів. Вже вчетверте на запрошення Першої леді Олени Зеленської представники різних країн збираються для обговорення гуманітарних викликів.

Серед іншого на Саміті йшлося про долю дітей, в чиє життя прийшла війна.

Російська агресія вбила щонайменше 575 українських дітей. Понад 19,5 тисяч – вивезені до рф. В Україні розслідуються 4 тисячі кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів проти дітей. 31 злочинця вже засуджено.

Офіс Генпрокурора тісно співпрацює з МКС, у тому числі у справах депортації. У взаємодії з Мін’юстом США, ФБР, Європолом і Євроюстом робиться все можливе для розшуку дітей і повернення їх додому.

Водночас змінюються принципи роботи в кримінальному провадженні. В основі — безпека, урахування потреб та інтересів дитини, підтримка психолога, спеціалізація прокурорів і слідчих. Проєкт правосуддя, дружнього до дитини, цьогоріч охоплює вже 12 регіонів.

"Виклики, пов’язані з війною, величезні. Ніхто не впорається з ними наодинці. Тому ми об’єднуємось – держава і суспільство, залучаємо допомогу наших друзів і міжнародних партнерів для захисту найдорожчого, що в нас є – дітей", – зазначив Генпрокурор.