Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив із британськими колегами і парламентарями подальші дії для забезпечення всеосяжної відповідальності агресора

Перебуваючи із робочим візитом у Лондоні, Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Генеральним прокурором Вікторією Прентіс, Генеральним соліситором Робертом Кортсом та парламентарями Емілі Торнберрі, Карлом Тернером й Алісією Кернс.

Андрій Костін зазначив, що Велика Британія рішуче і непохитно підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Обговорили подальші дії для забезпечення всеосяжної відповідальності агресора.

«Українська Формула миру, яку пропонує Президент Володимир Зеленський, є планом для досягнення цієї мети. Вона ґрунтується на ідеї, що справедливість має бути гарантована як основа для припинення бойових дій, а дотримання міжнародного права є фундаментом тривалого миру», – зауважив Генпрокурор.

Андрій Костін повідомив, що більшість воєнних злочинів рф розглядатимуть українські суди. Він подякував Британії за підтримку розслідувань, яку надає Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів, зокрема, у форматі мобільних груп, а також за організацію спеціалізованих тренінгів для прокурорів, слідчих та суддів.

«Забезпечення компенсацій для постраждалих від війни є необхідним кроком на шляху до відновлення справедливості. Тож ми високо цінуємо роботу групи REPO (Russian Elites, Proxy, & Oligarchs) щодо конфіскації активів, пов'язаних з фінансуванням агресії», – розповів Генпрокурор.

Він озвучив сподівання на подальшу співпрацю заради перемоги справедливості та зміцнення світової архітектури безпеки.