Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив шляхи поглиблення співпраці з Виконавчою директоркою Управління ООН з наркотиків та злочинності

«Внесок Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC) в розбудову ефективної системи правосуддя України є особливо важливим в контексті викликів, спричинених повномасштабною війною росії»,зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з Виконавчою директоркою Управління Гадою Валі на полях зустрічі міністрів юстиції країн «Великої сімки».

Обговорили шляхи поглиблення співпраці.

Генпрокурор зауважив, що Україна посилює боротьбу з організованою злочинністю навіть у надскладних умовах воєнного часу. За останні півтора року органи правопорядку ліквідували майже 800 злочинних організацій.

Андрій Костін розповів, що ще однією проблемою, яка загострилася в умовах війни, стала торгівля людьми. З 2022 року розпочато 350 кримінальних проваджень, у яких винесено 64 обвинувальних вироки.

«Під час розслідування цих злочинів ми дотримуємося підходу, орієнтованого на інтереси потерпілих, і розробляємо рішення, які спростять для потерпілих процес повідомлення про злочини. Досвід UNODC буде надзвичайно цінним для реалізації цих кроків», – зазначив Генпрокурор.