Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив з Міністром юстиції Італії питання поглиблення співпраці у сфері правосуддя

Генеральний прокурор Андрій Костін привітав у Києві Міністра юстиції Італії Карло Нордіо та делегацію представників італійського уряду. Разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні П'єром Франческо Зазо обговорили питання поглиблення співпраці у сфері правосуддя, зокрема забезпечення всеосяжної відповідальності рф за її міжнародні злочини.

Андрій Костін висловив щиру вдячність італійському народу та уряду за різнобічну підтримку України впродовж понад 850 днів злочинної агресії росії, у тому числі за участь Італії у Робочій групі з реалізації пункту 7 Української формули миру «Відновлення справедливості».

Серед головних тем зустрічі – зміцнення партнерства у низці важливих сфер:

• посилення спроможності України щодо розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини рф;

• розвиток спільних міжнародних ініціатив, зокрема щодо повернення примусово депортованих росією українських дітей та цивільних, яких незаконно утримує агресор;

• розширення двосторонньої співпраці у сфері правосуддя та безпеки, включаючи питання міжнародної правової допомоги та екстрадиції.

«Як влучно зазначила Прем'єр-міністр Італії пані Джорджа Мелоні: «Захищати Україну означає захищати систему правил, яка об'єднує світову спільноту і захищає кожен народ». Ми високо цінуємо роль Італії в цих надважливих глобальних процесах»,зазначив Генпрокурор.