Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив з польським колегою співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся у Варшаві з Міністром юстиції та Генеральним прокурором Польщі Адамом Боднаром.

Під час зустрічі генпрокурори обговорили залучення польських слідчих до розслідування російських злочинів в Україні, а також розширення міжнародного компенсаційного механізму для відшкодування Україні збитків, завданих росією під час війни.

Андрій Костін подякував польському колезі за безпрецедентний рівень українсько-польської співпраці у правовій сфері. Це включає взаємну правову допомогу, роботу в рамках Спільної слідчої групи (JIT), участь у міжнародних ініціативах у сфері правосуддя та експертну підтримку.

«Офіс Генпрокурора високо цінує внесок двох польських експертних місій у документування воєнних злочинів рф, а також зусилля польських прокурорів, які досліджують паттерни злочинів, скоєних росією в ході війни проти України та інших збройних конфліктів», – зазначив Генпрокурор.

«Сподіваємося на продовження нашого плідного партнерства та повністю відкриті до його розширення на нові напрями», – додав він.

Генпрокурор Адам Боднар запевнив, що Польща продовжить надавати допомогу жертвам війни в Україні.

У зустрічі також взяла участь заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра.