Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив з представниками МКС розширення різнобічної співпраці

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з представниками Міжнародного кримінального суду: секретарем Освальдо Завалою Гілером, виконавчою директоркою Цільового фонду для потерпілих Деборою Руїс Вердуско та очільником Офісу МКС в Україні Каупо Кандом.

«Роль МКС є однією з ключових в реалізації міжнародного механізму притягнення росії до відповідальності за злочини, вчинені в Україні. Ми щиро вдячні за відкриття польового Офісу МКС у Києві та всіляко підтримуємо його роботу»,зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін зауважив, що дуже важливим є внесок МКС у розвиток ініціатив, спрямованих на підтримку постраждалих від воєнних злочинів. Зокрема, він подякував за організацію тренінгу із захисту та підтримки постраждалих від злочинів сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом, який був проведений представниками Відділу МКС із підтримки потерпілих та свідків.

Генпрокурор також розповів, що Україна високо цінує співпрацю з Офісом Прокурора Каріма Хана. Він наголосив, що Офіс Генпрокурора повністю відкритий до продовження та розширення різнобічної співпраці з МКС заради відновлення справедливості для України та всіх, хто постраждав від варварської агресії кремля.