Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор обговорив з представниками ООН в Україні подальший розвиток співпраці

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та заступницею голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Ноель Калхун. Обговорили подальший розвиток співпраці.

"Серед наших пріоритетів – посилення захисту вразливих груп населення та розбудова інституційної спроможності органів прокуратури",зауважив Андрій Костін.

Він окремо подякував за допомогу в імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, зокрема у відкритті спеціалізованих центрів «Барнахус» та старті пілотного проєкту щодо створення та наповнення реєстру психологів, які працюватимуть з дітьми в рамках кримінальних проваджень.

"Ми також високо цінуємо роботу Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні щодо документування воєнних злочинів росії", – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін озвучив сподівання на розширення партнерства у низці важливих сфер, зокрема щодо повернення та подальшої реабілітації й адаптації примусово переміщених українських дітей, звільнення утримуваних в рф та на окупованих територіях українських цивільних, а також щодо забезпечення відповідальності за ці та інші злочини агресора.