Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор та Виконавча директорка Європолу обговорили співпрацю у розслідуванні злочинів країни-агресора

Під час робочої поїздки до Гааги Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Виконавчою директоркою Європолу Катрін Де Боллє. Обговорили зміцнення партнерства у розслідуванні жахливих злочинів країни-агресора.

Генпрокурор розповів про одну з найкривавіших атак на мирні українські міста, яку росія здійснила у понеділок. Руйнувань зазнали численні цивільні обʼєкти, серед яких найбільша дитяча лікарня України. Масований обстріл забрав життя 46 цивільних осіб, у тому числі 5 дітей.

Андрій Костін зауважив, що Європол відіграє важливу роль у розбудові мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини. Зокрема, через роботу Аналітичного проєкту щодо найтяжчих міжнародних злочинів (AP CIC) та Оперативної робочої групи експертів з розслідування на основі відкритих джерел OSINT, а також у межах участі Європолу у Спільній слідчій групі (JIT) щодо найтяжчих міжнародних злочинів.

Також Україна цінує підтримку Європолу в діяльності Freeze & Seize Task Force та операції OSCAR, яка спрямована на виявлення злочинних активів, пов'язаних з агресією рф.

«Сподіваюся на подальше розширення нашої постійної співпраці у відновленні справедливості для України та українців», – зазначив Генпрокурор.