Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор онлайн взяв участь у слуханні Комітету ПАРЄ з правових питань і прав людини

«Цілеспрямована політика сьогоднішньої росії має спільну мету з минулим сталінським режимом, а саме – жорстоке знищення української ідентичності», – на цьому наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу на слуханні Комітету ПАРЄ з правових питань і прав людини. Також у ньому взяли участь спеціальний доповідач та депутат Бундестагу Кнут Абрахам, професори Ярослав Грицак та Мартін Шульце Вессель та інші учасники.

Генпрокурор розповів, що влаштований сталіним геноцидний голод, який забрав мільйони життів українців, залишався протягом 70 років майже не дослідженим. Втім завдяки роботі українських слідчих та прокурорів, які провели комплексні розслідування у 2009 та 2019 роках, вдалося встановити масштаби жахіть більшовицького тоталітарного режиму.

«Розслідування тих подій допомагають нам краще аналізувати та розуміти події сьогодення, коли росія своєю варварською війною прагне стерти українську ідентичність, історію та культуру», – зауважив Андрій Костін.

«Радянський режим фактично залишився безкарним. Але сьогодні, об'єднавши наші зусилля, ми можемо зупинити росію і притягнути злочинний режим кремля до відповідальності, аби унеможливити повторення такої трагічної історії», – підкреслив Генпрокурор.