Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор провів низку робочих зустрічей у Нью-Йорку

Перебуваючи із робочою поїздкою у Нью-Йорку, на полях Генасамблеї ООН Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустрічі із заступницею Держсекретаря США Узрою Зейя, Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак, Єврокомісаром з питань юстиції Дідьє Рейндерсом а також директором Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тоддом Робінсоном.

Генпрокурор обговорив з партнерами результати співпраці та шляхи для її продовження, а також можливості подальшого зміцнення інституційної спроможності Офісу Генпрокурора для ще більш оперативного та ефективного розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини рф.

Під час зустрічі із заступницею Держсекретаря США Узрою Зейя також розглянули можливості розвитку ініціатив, орієнтованих на захист прав та інтересів громадян, особливо тих, хто постраждав від російської агресії.

В ході зустрічі зустріч з Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак Генпрокурор подякував за технічну допомогу та експертну підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні на шляху до членства в ЄС та у забезпеченні всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини, вчинені росією.

"Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) та її провідна організація-імплементатор, Джорджтаунський університет надають нам всебічну підтримку. Ми постійно співпрацюємо з Міністерством юстиції США. Все це суттєво розширює наші можливості у сфері забезпечення відповідальності агресора", – зазначив Андрій Костін.

З директором INL Тоддом Робінсоном обговорили поточний прогрес у впровадженні реформ органів прокуратури та правопорядку.

"INL є одним з наших ключових партнерів в реалізації ініціатив із відновлення справедливості. Ми щиро вдячні за це стратегічне партнерство, яке є вкрай важливим для досягнення нашої мети", – зазначив Андрій Костін.

Генеральний прокурор та Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс обговорили триваючу співпрацю та окреслили ключові пріоритети.

Андрій Костін подякував пану Рейндерсу за його відданість справі відновлення справедливості та миру.