Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор розповів Прем'єр-міністру Індії про воєнні злочини, які росія вчиняє проти дітей України

Генеральний прокурор Андрій Костін разом з Президентом України Володимиром Зеленським взяв участь у зустрічі з Прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді під час його першого візиту в нашу країну.

Під час зустрічі вшанували пам’ять загиблих українських дітей та відвідали експозицію, яка присвячена їхнім історіям. Мультимедійний проєкт «Діти» був створений в червні 2022 року з нагоди Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, в Національному музеї історії України у Другій світовій війні за участі Офісу Генпрокурора.

Андрій Костін розповів панові Моді про воєнні злочини, які росія вчиняє проти дітей України. 

З початку повномасштабного вторгнення рф загинули 570 українських дітей. І ця цифра неостаточна – немає всієї інформації з тимчасово окупованих територій. Через постійні російські атаки кількість жертв збільшується. Трохи більше ніж місяць тому росія атакувала ракетами найбільшу в Україні дитячу лікарню «Охматдит». 

«Ми робимо все, щоб зупинити агресора та покарати за всі злодіяння. Відновити справедливий мир, аби діти в Україні та ніде у світі не страждали від жахіть війни»,наголосив Генпрокурор.