Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор щодо офіційного початку переговорів про вступ України до ЄС

«Сьогодні — день, про який українці мріяли і на який чекали десятиліттями, за який боролись під час Революції Гідності. День, що знаменує початок європейського шляху, який ми захищаємо разом з нашим суверенітетом і незалежністю від держави-агресора, росії. Сьогодні Україна офіційно розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу.

Для нас «Європа» означає прогрес, успіх та справедливість. Європейські цінності слугують маяком, що яскраво світить навіть у найтемніші часи. Попри біль та виклики повномасштабної війни ми робимо все можливе, аби закласти ці цінності в основу наших інституцій. І ми вже багато чого досягли.

Спільно з широким колом національних та міжнародних партнерів ми розробили Комплексний стратегічний план реформування органів правопорядку на 2023-2027 роки. Минулого року цей план був затверджений Президентом Володимиром Зеленським. Цього року Міжвідомча робоча група схвалила проєкт Плану заходів з його реалізації.

Ми повністю віддані реформуванню нашої системи правосуддя відповідно до найвищих європейських стандартів і щиро вдячні всім, хто підтримує ці зусилля», зазначив Андрій Костін.