Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор та провідні німецькі експерти обговорили стратегії притягнення росії до відповідальності

Під час робочої поїздки до Німеччини Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у дискусії «Розслідування воєнних злочинів: Стратегії притягнення росії до відповідальності». Захід був присвячений пошуку шляхів для того, щоб покласти край безкарності рф.

«Упродовж десятиліть рф безкарно порушувала усі норми міжнародного права та права людини, що зрештою обернулося найбільшою війною в Європі з часів Другої світової», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор передав слова вдячності німецькому народу та уряду за всебічну підтримку України в боротьбі з агресором. Він зауважив, що військова допомога є надважливою, адже вона означає більше врятованих життів українців. Та не менш важливим є зміцнення глобальної архітектури безпеки та світового правопорядку шляхом забезпечення справедливого покарання для кремлівського режиму.

Андрій Костін подякував Штефану Мейстеру та Аманді Пол, Німецькій раді з міжнародних відносин та Центру європейської політики за можливість обговорити ці нагальні питання з провідними німецькими експертами.