Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор у Канаді зустрівся з Єврокомісаром з питань юстиції та Послом США з особливих доручень

На полях міжнародної конференції United for Justice: War Crimes against Ukrainian Children у Торонто Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустрічі з Єврокомісаром з питань юстиції Дідьє Рейндерсом та Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак.

Андрій Костін подякував пану Рейндерсу за його тверду позицію, яка підтверджує рішучість європейських партнерів забезпечити відповідальність росії за всі її численні злочини.

Генпрокурор зазначив, що внесок ЄС у прагнення України до справедливості, а саме підтримка Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії, є неоціненним.

и продовжуємо і зміцнюємо нашу співпрацю у розслідуванні злочинів російського режиму та об'єднуємо зусилля заради повернення всіх дітей, незаконно депортованих агресором", – наголосив Андрій Костін.

На зустрічі з пані Ван Скаак обговорили організацію спеціалізованих тренінгів для прокурорів та інші кроки, спрямовані на посилення спроможності розслідувати всі категорії міжнародних злочинів, які чинить росія.

"Поки тривають дискусії щодо формату трибуналу над росією, ми робимо все, аби бути готовими притягнути до відповідальності лідерів злочинного режиму та їхніх поплічників щойно з'явиться така можливість", констатував Генпрокурор.

Андрій Костін подякував Бет Ван Скаак за стратегічну підтримку, яку надає Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів (АСА). Він додав, що завдяки Багатонаціональному фонду ACA ця підтримка стає ще потужнішою.