Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у 15-й конференції NADAL-Network

«Україна твердо дотримується курсу на вступ до Європейського Союзу і зацікавлена у співпраці з європейськими партнерами у сфері протидії злочинності, зокрема шахрайству», зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін під час онлайн виступу 15-й конференції Мережі державних прокурорів або еквівалентних установ вищих судів держав-членів ЄС (NADAL-Network).

Андрій Костін зауважив, що підтримка з боку ЄС є надважливою для успіху в документуванні та судовому переслідуванні росії за вчинені міжнародні злочини, забезпеченні захисту та допомоги постраждалим, а також посиленні інституційної спроможності Офісу Генпрокурора для протидії організованій злочинності. Він акцентував, що це дає результати: лише за останні чотири місяці українські прокурори і правоохоронці ліквідували 8 злочинних угруповань з транснаціональними зв'язками.

Генпрокурор зазначив, що Україна високо цінує постійну співпрацю з европейськими колегами, зокрема з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF). За останні п'ять років українські прокурори взяли участь у роботі 19 двосторонніх та багатосторонніх спільних слідчих груп у кримінальних провадженнях щодо різних видів шахрайської діяльності, від незаконного привласнення коштів з банківських рахунків до кіберзлочинності.

«Я сподіваюся на продовження наших спільних зусиль, спрямованих на боротьбу з транснаціональною злочинністю та зміцнення верховенства права», – підсумував Андрій Костін.