Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у обговоренні Резолюції Бундестагу «Десять років російської війни проти України – рішучий захист України та Європи»

Перебуваючи із робочою поїздкою у Берліні, Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у важливому діалозі, присвяченому Резолюції «Десять років російської війни проти України – рішучий захист України та Європи», який відбувся в Комітеті Бундестагу з правових питань.

Генеральний прокурор зауважив, що це важливий день для україно-німецької співпраці у правовій сфері.

«Ця Резолюція – потужний сигнал солідарності з Україною та вагомий крок до зміцнення системи міжнародного правопорядку шляхом підтримки роботи Міжнародного кримінального суду та інших міжнародно-правових механізмів», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор відзначив, що в Резолюції відображені надважливі для України та глобальної безпеки пріоритети: підвищення ефективності національних розслідувань та сприяння міжнародному співробітництву, забезпечення відповідальності за злочин агресії, посилення режиму санкцій та використання конфіскованих російських активів для відновлення України.

«Ми високо цінуємо непохитну підтримку німецького народу, парламенту та уряду і залишаємося відданими нашій спільній меті – відновленню справедливості», – зазначив Андрій Костін.

Відповідна резолюція була ухвалена 22 лютого 2024 року. За неї проголосували 382 представника Бундестагу.