Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у семінарі, присвяченому темі Спеціального трибуналу щодо злочину агресії

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у семінарі, присвяченому темі Спеціального трибуналу щодо злочину агресії, який відбувся на полях 66-ї зустрічі Комітету юридичних радників з міжнародного публічного права Ради Європи у Страсбурзі.

«Створення Спеціального міжнародного трибуналу – це не лише шлях до відновлення справедливості для України. Це необхідний компонент для зміцнення світового порядку, що базується на законах і правилах»,зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор розповів, що Україна повідомила про підозру у веденні агресивної війни понад 200 особам в рамках магістрального провадження.

«Проте нам потрібен Міжнародний трибунал, юрисдикція якого поширюватиметься на найвище керівництво російського режиму. Справедливість не буде повною, якщо вироки не отримають ті, хто спланував і розвʼязав цю злочинну війну», – зауважив він.

Андрій Костін подякував Раді Європи та головуючому у Комітеті міністрів Князівству Ліхтейнштейн, а також Постійному представництву України при Раді Європи за можливість взяти участь у цьому важливому заході.