Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у щорічній нараді керівників закордонних дипломатичних установ України

Генеральний прокурор Андрій Костін разом із заступницею керівника Офісу Президента Іриною Мудрою взяли участь у щорічній нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога». 

Під час окремої сесії говорили про притягнення росії та її військово-політичного керівництва до міжнародно-правової відповідальності, відновлення справедливості та компенсації Україні завданих збитків. 

«Міжнародний кримінальний суд вже видав 6 ордерів на арешт вищого військово-політичного керівництва рф. Це безпрецедентний результат для України і світу. Маємо продовжувати працювати спільно з партнерами, аби притягнути російських злочинців до відповідальності як в українських, так і в міжнародних судах», – наголосив Андрій Костін. 

Серед пріоритетів міжнародної співпраці Офісу Генпрокурора: 

- реалізація української Формули миру; 

- співпраця з Міжнародним кримінальним судом та іншими правовими механізмами; 

- посилення санкційного тиску на росію та протидія незаконному експорту технологій; 

- розшук, арешт та конфіскація російських активів; 

- забезпечення видачі осіб для кримінального переслідування в Україні. 

«Шлях до перемоги над агресором пролягає через об'єднання зусиль усього цивілізованого світу. Я щиро вдячний послам, які роблять все належне, аби консолідувати зусилля міжнародної спільноти для підтримки України та відновлення справедливого миру», – зазначив Генпрокурор.