Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у Щорічній зустрічі Глобальної програми ПРООН із питань верховенства права, прав людини, правосуддя та безпеки в інтересах сталого миру та розвитку

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у Щорічній зустрічі Глобальної програми ПРООН із питань верховенства права, прав людини, правосуддя та безпеки в інтересах сталого миру та розвитку «Ризики у сфері прав людини – запобігання та реагування в дії».

Андрій Костін зауважив, що відновлення справедливості для України означає як забезпечення повної відповідальності всіх причетних до організації та вчинення масових злочинів під час російської агресії, так і допомогу постраждалим від цих злочинів.

«З перших днів повномасштабної війни ми отримали неоціненну підтримку від наших міжнародних партнерів у розбудові мережі всеосяжної відповідальності, яка є основою реалізації пункту 7 Української формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським. Ми високо цінуємо їхній внесок у цю глобальну ініціативу та у розбудову спроможності українських інституцій. Адже вони виконують надскладне завдання – забезпечити розслідування та кримінальне переслідування за злочини агресора в умовах, коли все ще тривають бойові дії», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін подякував усім учасникам дискусії та модераторці, пані Шоко Нода, за організацію цієї важливої розмови.