Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор взяв участь у відкритті виставки «Living the war: Children», яка заснована на матеріалах однойменної книги

На відкритті виставки «Living the war: Children» Генеральний прокурор Андрій Костін наголосив, що саме ця книга має бути на столі у кожного зі світових лідерів. Адже це збірка правдивих та шокуючих свідчень українських дітей, які передчасно дорослішають серед жахіть війни.

«І я би дійсно хотів, щоб глави держав, керівники міжнародних організацій, лідери думок розпочинали свій день з цієї книги. Аби не забували, що країна-терорист, країна-зло — росія робить з нашими дітьми. Щодня читали їхні історії та передивлялися фото і намагалися уявити, як це — втрачати близьких, втрачати дім, втрачати здоров’я, коли ще майже не пізнав життя», — зазнав Андрій Костін.

Генпрокурор додав, що насправді це неможливо уявити. Як і неможливо уявити тяжкість і масштаби злочинів, які росія і зараз вчиняє проти наших дітей на тимчасово окупованих територіях.

«Тому особливе значення мають особисті історії. І важливо, щоб про злочини росії свідчили не лише експерти, правозахисники та державні уповноважені. Критично важливо, щоб голоси українських дітей лунали ясно та голосно в усьому світі», — зауважив Андрій Костін.

Генпрокурор подякував тим, хто щодня працює заради цього: Уповноваженій Президента з прав дитини Дарії Герасимчук, Омбудсмену Дмитру Лубінцю, видавцеві Володимиру Кадигробу, фотографам та всьому колективу авторів, які долучилися до створення книги та виставки «Living the war».

«Дякую вам, що робите все, щоб світ знав правду про злочини росії. І щоб світ мав змогу почути цю правду саме від наших українських дітей», — зазначив він.