Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор зустрілася з заступником Прем’єр-міністра Великобританії та Державним міністром з питань Північної Америки, Південної Азії та Британської Співдружності націй

В ході візиту до Лондона Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася із заступником Прем’єр-міністра Великобританії Домініком Раабом та Державним міністром з питань Північної Америки, Південної Азії та Британської Співдружності націй Форін Офісу Лордом Ахмадом Уімблдонським. Сторони обговорили координацію юридичного фронту щодо стримування російської агресії через притягнення до відповідальності.

Під час зустрічі Генпрокурор подякувала представникам Великобританії за створення разом із США та ЄС Консультативної групи для українського Офісу Генпрокурора щодо російських злочинів-звірств. “Нам надзвичайно потрібна ця практична підтримка безпосередньо на місцях вчинення воєнних злочинів”, - наголосила вона. “Ми починаємо також плідну співпрацю з британськими колегами у сфері протидії використанню зґвалтувань як зброї війни”, - додала Ірина Венедіктова.

“Обговорили об’єднання зусиль задля відповіді на важливий виклик для всієї світової спільноти в подоланні безкарності агресора за воєнні злочини. Те, що зійшло їм з рук в Чечні, Грузії, Сирії, не може залишитись не подоланим законом і міжнародним правом в Україні”, -повідомила Генпрокурор.