Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор зустрівся з членами Комітету закордонних справ та міжнародної торгівлі Сенату Канади

Під час робочої поїздки до Оттави Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Головою Комітету закордонних справ та міжнародної торгівлі Сенату Канади Пітером Бемом, Віце-головою Пітером Хардером та членами Комітету.

Генпрокурор подякував Сенату та народу Канади за незмінну підтримку та солідарність з Україною.

"Ми високо цінуємо тверду проукраїнську позицію канадського Парламенту, який визнав військові дії росії в Україні геноцидом, засудив псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях та ухвалив резолюцію із закликом до канадського уряду визнати ​​«групу Вагнера» терористичною організацією", – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор зауважив, що Канада також є одним із лідерів у застосуванні санкцій та конфіскації російських активів, пов'язаних з фінансуванням агресії. Також він виразив сподівання, що ухвалення законопроєкту S-278 про внесення змін до Закону про спеціальні економічні заходи (SEMA) допоможе конфіскувати активи осіб, причетних до міжнародних злочинів, і спрямувати їх на користь тих, хто постраждав від війни.

Андрій Костін розповів, що продовжується та розширюється співпраця для повернення українських дітей, примусово депортованих росією, а також цивільних, яких незаконно утримує агресор.

"Переконаний: спільними зусиллями ми зупинимо російський режим та забезпечимо відповідальність за його злочини, чим закладемо міцний фундамент нашого спільного мирного майбутнього", – констатував Генпрокурор.