Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор зустрівся зі Спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду чи довільних страт

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч зі Спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду чи довільних страт, паном Моррісом Тідбол-Бінцом.

«Від самого початку своєї злочинної агресії у 2014 році росія систематично викрадає, катує і вбиває українців. З початком повномасштабної війни ця політика залякування та знищення всіх, хто ідентифікує себе як українці, стала ще жорстокішою», зазначив Генпрокурор.

В ході зустрічі обговорили ці кричущі факти.

Андрій Костін розповів, що для боротьби з такими злочинами оптимізується робота Офісу Генерального прокурора та посилюються знання і навички прокурорів та слідчих за підтримки міжнародних партнерів. Він уточнив, що станом на сьогодні вже ідентифіковано 357 військовослужбовців зс рф та представників окупаційної «влади», підозрюваних у вчиненні умисних вбивств, катуванні та жорстокому поводженні з цивільними та військовополоненими. 83-х із них засуджено.

«Та реальна кількість таких злочинів, у тому числі скоєних на тимчасово окупованих територіях та в місцях несвободи, розташованих на території росії, є значно більшою», – зауважив Генпрокурор.

«Ми відкриті до посилення нашої співпраці для забезпечення ефективного розслідування цих та інших воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності», – додав він.