Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор звернувся до Офісу прокурора МКС щодо розслідування безжалісної атаки на Київ та інші міста України

Генеральний прокурор Андрій Костін провів розмову з Прокурором МКС Карімом Ханом. Він звернувся до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду щодо розслідування вчорашньої безжалісної атаки на Київ та інші міста України. Адже це не просто злочин проти мирних українців, це — злочин проти людяності.

Тільки у Києві внаслідок атаки вбито четверо дітей та 23 дорослих, 117 людей постраждали. Загалом в Україні через вчорашні повітряні напади загинуло 38 та поранено 190 людей.

«Мої щирі співчуття всім рідним та близьким загиблих. Це не просто цифри. Це життя наших друзів, сусідів, рідних. Кожне ім'я – це історія, це мрії і плани, які ніколи не будуть здійснені»,зазначив Андрій Костін.

Усі матеріали та докази, які наразі збирають слідчі та прокурори по кожному з цих злочинів, будуть скеровані до Міжнародного кримінального суду.

«Ніщо не може повернути нам тих, кого ми втратили, але ми мусимо разом домагатися справедливості, щоб жоден кремлівський терорист не залишився безкарним», – наголосив Генпрокурор.