Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голосував за «прийняття до складу рф» Херсонської та Запорізької областей – судитимуть заступника голови держдуми рф

Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського олігарха, заступника голови держдуми рф за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, а також виправдування і визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений сприяв військовій агресії рф та голосував за «прийняття до складу рф» Херсонської та Запорізької областей.

Він разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній «VS Energy», яка працює в Україні. В її управлінні перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві, на корпоративні права яких накладено арешт.

Крім того, використовуючи медіа, обвинувачений виправдовує та визнає правомірною збройну агресію рф проти України. Наголошує, що тимчасово окуповані області є економічною територією, яку рф повинна не спонсорувати, а розвивати і використовувати у власних економічних цілях.

За матеріалами кримінального провадження Вищим антикорупційним судом розглядається позов Міністерства юстиції України про стягнення в дохід держави належних російському олігарху активів.

Досудове розслідування - ГСУ ДБР, оперативний супровід - ГУ «І» ДЗНД СБУ та ТУ ДБР у м. Києві.