Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голову райсуду з Луганщини судитимуть за сприяння підривній діяльності проти України

Прокурори Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови одного з районних судів Луганської області за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після початку повномасштабної російської агресії голова райсуду почала співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ. Вона обійняла псевдопосаду «судді» в незаконному судовому органі – «Новоайдарському районному суді».

Обвинувачена провела збори суддів та працівників апарату суду. Вона закликала до співпраці з окупаційною владою та обіцяла сприяти в отриманні ними посад у судових органах так званої «ЛНР». Суддів, які відмовилися перейти на бік ворога та здійснювати правосуддя іменем псевдореспубліки, вона без законних підстав звільнила.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.