Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Гроші за «визволення» військового з полону – на Черкащині судитимуть чоловіка, який видавав себе за співробітника ГУР Міноборони

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369- 2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений видавав себе за співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, щоб одержати від дружини військового Збройних Сил України неправомірну вигоду. Кошти жінка мала надати за включення її чоловіка в обмінний список військовополонених.

За нібито вплив на прийняття рішення уповноваженою особою Міноборони України він одержав 40 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.