Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ідентифіковано бойовика «ЛНР», який під час окупації Ізюма наказував відбирати авто у мирних жителів

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області чоловіку заочно повідомлено про підозру в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у 2014 році мешканець Луганська добровільно вступив до так званої «ЛНР». Він увійшов до складу створеної на окупованих територіях «народної міліції», де зайняв псевдопосаду «оперуповноваженого».

Він перебував близько трьох місяців в Ізюмі, коли місто було захоплено російськими військовими, та брав участь у воєнних діях.

Також бойовик «ЛНР» схиляв місцевих мешканців до співробітництва з окупаційною владою та віддавав підлеглим накази на вилучення у цивільних громадян їхні особисті автомобілі «для потреб нової влади».

Тим особам, які погодилась працювати у так званій «народній міліції», підозрюваний видавав форму та зброю.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.