Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагали з перевізника 40 тис грн щотижня – підозрюють посадовця Департаменту КМДА та директора транспортного підприємства

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівнику транспортного підприємства за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, упродовж 2024 заступник начальника Департаменту в односторонньому порядку ініціював розірвання договору про здійснення пасажирських перевезень на одному з міських автобусних маршрутів.

Після цього тимчасово працювати на даному маршруті дозволили компанії, директор якої мав звʼязки із посадовцем.

Коли керівник підприємства, яке надавало транспортні послуги з 2021 року і з яким розірвали договір, звернувся до міської адміністрації за розʼясненням причин припинення співпраці, заступник начальника Департаменту направив його до директора підприємства-тимчасового перевізника для пошуку «компромісу».

У якості «компромісу» йому запропонували щотижня платити по 40 тисяч гривень за право возити пасажирів на маршруті. Тобто кожен автобус за будній день мав платити посадовцям КМДА 800 гривень, за вихідний – 600. У якості посередника для передачі коштів виступав директор транспортного підприємства, наближеного до керівництва Департаменту транспортної інфраструктури.

В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму 280 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Перевіряється можлива причетність інших службових осіб КМДА до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Нагадаємо, що у 2022 році слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, спільно з прокурорами Київської міської прокуратури повідомлено про підозру попередньому заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та його спільнику за фактом отримання грошей за підписання договорів на здійснення пасажирських перевезень автобусними маршрутами у місті Києві.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні перебуває на розгляді у Печерському райсуді міста Києва.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.