Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформаційна діяльність у співпраці з державою-агресором, спрямована на підтримку РФ - киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру громадянину України, який організував інформаційну діяльність в мережі Інтернет у співпраці з державою-агресором, спрямовану на підтримку РФ та її збройних формувань (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підшукав групу осіб разом з якою вони планували здійснювати відео та радіотрансляцію, а також публікацію в Інтернеті антиукраїнського контенту на території України на підтримку окупаційних військ РФ.

Крім того, правоохоронцями задокументовано збір та подальшу передачу спецслужбам РФ підозрюваним відомостей військового характеру щодо місць дислокації структурних підрозділів Збройних Сил України на території м. Києва та Київської області. Розголошення цієі інформації могло бути використано для нанесення ворожого вогню по позиціях, особовому складу, техніці та озброєнню ЗСУ.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками Слідчого управлінням Головного Управління СБУ в АР Крим спільно з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.