Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформація для прокурорів, які мають намір бути призначеними всеукраїнською конференцією прокурорів членами відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження (Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів)

Всеукраїнською конференцію прокурорів 27 серпня 2024 року розглядатимуться питання призначення п’ятьох прокурорів членами відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження (Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів).

Членом відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження може бути прокурор, який має стаж роботи в галузі права не менше десяти років та не перебуває на адміністративній посаді. Одна і та ж сама особа не може здійснювати повноваження члена комісії два строки підряд. Член відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, не може одночасно бути членом Ради прокурорів України. 

Статус та повноваження відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, визначено статтями 73, 77 Закону України «Про прокуратуру». Строк повноважень члена відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження становить три роки. 

Прокурори Офісу Генерального прокурора, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, обласних та окружних прокуратур, які мають намір стати членами відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження до 18:00 год 15 серпня 2024 року подають особисто або поштовим відправленням до відділу забезпечення взаємодії з органами прокурорського самоврядування управління організаційного забезпечення діяльності керівництва Департаменту організаційно-контрольної діяльності, правового та аналітичного забезпечення Офісу Генерального прокурора (м. Київ, вул. Різницька, 13/15, корпус А, кабінет 720, тел. 044-596-72-03) документи з додатками (рішення Ради прокурорів України від 29 липня 2024 року № 3-24-ВКП). Копії зазначених документів необхідно направити електронною поштою за адресою: [email protected].

Прийом документів від кандидатів після встановленого строку не здійснюватиметься.

Перелік документів, які кандидат має подати для розгляду всеукраїнською конференцією прокурорів питання призначення його членом відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження:

- заява про намір бути призначеним членом відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження (додаток 1);

- анкета (додаток 2);

- біографічна довідка, завірена кадровим підрозділом органу прокуратури (додаток 3);

- мотиваційний лист (додаток 4);

- письмова згода на обробку персональних даних та їх оприлюднення з додержанням вимог законодавства (додаток 5).