Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформував ворога про розташування систем ППО на Кіровоградщині – повідомлено про підозру місцевому мешканцю

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Олександрія за фактом розголошення відомостей про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний працював на ворога та приховано збирав інформацію про місця дислокації одного з підрозділів українських військ протиповітряної оборони. Зокрема, про розташування військової частини у населеному пункті, де проживав.

Для звʼязку використовував одну з соціальних мереж. Зібрані дані переправляв представникам рф із чітким дотриманням засобів конспірації.

Встановлено, що чоловік надав ворогу інформацію про розміщення військових ЗСУ, зазначив точні відомості, що дають можливість стовідсоткової ідентифікації на місцевості.

Під час обшуків у інформатора держави-агресора вилучено мобільний і декілька сім-карт із доказами протиправної діяльності.

За клопотанням прокурорів його взято під варту без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.