Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інспекторам Тернопільської митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем зі збитками у майже 2 млн грн

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури двом інспекторам відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, співробітники Тернопільської митниці незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів. Хоча такі предмети підлягали митному оформленню на загальних підставах. Митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україну. 

Внаслідок таких незаконних дій заподіяно майже 2 млн грн збитків у вигляді несплати обов’язкових митних платежів під час ввезення юридичною особою товарів на територію України. 

Наразі підозрюваних відсторонено від займаних посад та обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.