Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інженеру з технагляду волинського підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості на 300 тис грн збитків

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду підприємства за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, службовець не перевірив обсяги виконаних робіт, якість і характеристики використаних матеріалів під час ремонту медпункту в одній із військових частин на Волині. 

З урахуванням цього ремонт проведено неякісно: покриття з вогнезахисного матеріалу не нанесли, а для утеплення покрівлі використали мінеральні плити меншої густини. 

Водночас інженер, який відповідно до договору зобов’язувався забезпечити технічний нагляд, завірив своїм підписом та печаткою офіційні документи. На їх підставі замовник – квартирно-експлуатаційний відділ м. Володимир-Волинський – перерахував підряднику обумовлену суму.

Внаслідок недбалості підозрюваного та несумлінного ставлення до служби держава зазнала майже 300 тис грн збитків.

Після проведення експертиз вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру керівнику приватного підприємства, яке виконувало ці роботи. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.