Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова: Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова разом із Міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок побували в Бучі та Ірпені, які оговтуються від російської окупації.

Ірина Венедіктова зазначила, що майже третина загиблих в Київській області - це жертви російських загарбників у Бучі. З могил біля місцевої церкви ексгумовано більше сотні тіл.

«Наше завдання – справедливість для потерпілих, правосуддя для воєнних злочинців, які вбивали людей, які просто йшли за продуктами чи їхали на велосипеді. Окупанти катували і знущалися з людей просто за те, що перед ними українець. Наразі ми встановили вже перших 10 військовослужбовців РФ підозрюваних у катуванні та ймовірного вбивцю 4 чоловіків на вулиці Яблунській», – констатувала Генпрокурор.

Також Ірина Венедіктова зауважила, що сьогодні прокурори Офісу Генпрокурора повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям вже відомої на весь світ своєю жорстокістю 64 окремої мотострілкової бригади 35 загальновійськової армії Російської Федерації. Слідство встановило, що вони вдерлися до приватного будинку у Бучі та пострілами в голову вбили двох цивільних чоловіків.

«Ми працюємо над тим, щоб кожен російський кат був встановлений, але робота на територіях ускладнена значним замінуванням», – зазначила Генпрокурор. Вони із очільницею зовнішньополітичного відомства Німеччини обговорили можливість залучення німецьких експертів з розмінування та участь судово-медичних фахівців у допомозі українським спеціалістам.

Міністр закордонних справ ФРН повідомила, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні у розслідуванні воєнних злочинів. Ірина Венедіктова подякувала Анналені Бербок за вклад німецьких прокурорів у спільний юридичний фронт - колеги також розпочали кримінальне провадження щодо російської агресії в Україні.