Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова обговорила з Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Україні справу МН17

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова обговорила з Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Україні Брюсом Едвардсом співпрацю і взаємодію у справі щодо збиття літака рейсу МН17.

Посол Австралії в Україні подякував українській стороні за плідну роботу, високий рівень співпраці та прагнення до результату у розслідуванні трагедії МН17.

«Справа МН17 досі болить всьому цивілізованому світу. Поставити у ній крапку та притягнути до відповідальності винних осіб – завдання честі для всіх, хто бере участь у її розслідуванні та судовому розгляді. Наразі ми очікуємо справедливого рішення Окружного суду Гааги щодо 4 обвинувачених і продовжуємо працювати, щоб встановити всіх причетних до цього злочину», – констатувала Генпрокурор.

Нині триває активна робота Міжнародної спільної слідчої групи і неоціненний вклад здійснюють представники Федеральної поліції Австралії, які перебувають в Україні.

Ірина Венедіктова також запросила австралійських фахівців долучатися до роботи Міжнародної ради експертів з питань злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, створеної при Офісі Генпрокурора. 

Брюс Едвардс зазначив, що взаємодія на усіх можливих міжнародних платформах сприятиме досягненню спільної мети – притягненню до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах та злочинах проти людяності.

Учасники зустрічі також обговорили об’єднання зусиль і на інших напрямах, зокрема у сфері протидії кіберзлочинам.