Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова: Органи прокуратури як і вся Україна згуртовані і мобілізовані

Органи прокуратури як і вся Україна згуртовані і мобілізовані та продовжують виконувати свої конституційні функції. Жоден злочин Росії не залишиться незафіксованим і непокараним - це наш обов‘язок і ми не зраджуємо присязі.

Прокурори активно реагують на всі злочини в умовах збройного конфлікту. Постійно оновлюється інформація щодо кількості поранених і загиблих військовослужбовців і цивільних осіб, руху військової техніки, вчинення обстрілів військових частин і об’єктів цивільної інфраструктури.

Ми безупинно продовжуємо документувати всі факти і вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо посягання на територіальну цілісність та недоторканність України,  диверсій, незаконного перетину державного кордону України, планування, підготовки та розв‘язування та ведення агресивної війни.  За  фактами загибелі цивільних осіб розпочинаються розслідування за статтею порушення законів і звичаїв війни. Такі дії є серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права - воєнним і міжнародним злочином, на який поширюється юрисдикція Міжнародго кримінального суду. 

Ми дякуємо всім українцям, журналістам, які також  фіксують ці злочини і показують всьому світові справжнє обличчя агресора і його загарбницькі дії. Вдячні всім, хто надсилає  на нашу «гарячу лінію» фото і відеосвідчення. 

Ми тримаємося, бо ми всі разом! Стійка нація, скоординовані правоохоронні органи і міцна армія. Віримо в наших сміливих воїнів та Україну. 

Слава Україні!

Для оперативного інформування про всі порушення у Офісі Генпрокурора цілодобово діє «гаряча лінія»:

(044)-280-00-16

+38068-040-76-34 (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта:

[email protected].