Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова провела просвітницький урок для дітей у «Артеку» (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відвідала Міжнародний дитячий центр «Артек» та поспілкувалася з дітьми – учасниками тематичної зміни «Україна починається з мене».

«Ми з вами живемо у правовій державі. І кожен її громадянин при народженні отримує права, закріплені передусім у Конституції. І навіть якщо ми цього не помічаємо, ми стикаємося з правом щодня. Я сьогодні тут, щоб поговорити з вами про ваші права і розповісти більше про роботу прокурора», - звернулася до дітей Генпрокурор.

На запитання «хто такий прокурор?» діти відповіли: людина, яка обвинувачує з боку держави та той, хто захищає права дітей.

Генеральний прокурор погодилася з відповідями вихованців «Артеку» та в інтерактивному форматі на конкретних прикладах пояснила їм структуру та принципи роботи прокуратури як інституції та прокурора як захисника прав, суспільних інтересів та свобод людей.

Діти обговорювали з Іриною Венедіктовою як підвищити правову культуру в Україні, важливість правової освіти, що таке демократія, що таке успіх та інші питання.

«Я сьогодні говорила з вами як прокурор про права та устої правопорядку, які завжди захищають прокурори. А як людина я бажаю вам розкривати свій величезний потенціал, отримувати освіту та прагнути кращого. Сподіваюся, що кожен з вас стане успішною людиною, гідним громадянином України, а хтось, можливо, моїм колегою-прокурором», - побажала дітям Ірина Венедіктова.