Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова провела зустріч з американськими партнерами

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела онлайн зустріч з Бет Ван Шаак – Послом із особливих доручень Офісу глобального кримінального правосуддя, а також представниками інших відповідальних підрозділів Державного департаменту США. У ході зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю.

«Американські партнери активно допомагають нам в документуванні та притягненні до відповідальності за воєнні злочини, скоєні силами РФ в Україні», - підкреслила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова подякувала США за допомогу експертів із питань правосуддя. «Ми вже активно працюємо з фахівцями з міжнародного гуманітарного права та військовими аналітиками, які мають значний досвід із розслідування та переслідування міжнародних злочинів. І з нетерпінням чекаємо на особисту зустріч із цією багатонаціональною командою найближчими днями», - зауважила вона.

Посол Бет Ван Шаак також пообіцяла розглянути можливості для залучення кращих фахівців із питань сексуального насильства для роботи з нашими прокурорами та слідчими у справах щодо вчинення таких злочинів відносно українських жінок із боку російських військовослужбовців в Україні.

Під час зустрічі також обговорили потребу залучити експертів для аналізу відкритих джерел, надання висновків та навчання українських фахівців, які працюють з цими ресурсами інформації про воєнні злочини.

«Ми запропонували спільно розвивати можливості нашої головної державної доказової платформи warcrimes.gov.ua. Наразі на цей хаб свідки, потерпілі та всі небайдужі надіслали понад 6000 матеріалів», - резюмувала Ірина Венедіктова.