Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова: Всі необхідні алгоритми координації дій правоохоронців в особливий період готові

Генпрокурор Ірина Венедіктова провела нараду з питань діяльності правоохоронних органів в особливий період. Під час заходу заслухали оперативну інформацію, а також визначили основні правові виклики в поточній ситуації та спільні відповіді на них.

Участь у нараді взяли Голова СБУ Іван Баканов, Голова Нацполіції Ігор Клименко, директор ДБР Олексій Сухачов, перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, директор НАБУ Артем Ситник, директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник, Перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко та представники Офісу Генпрокурора.   

«В День єднання ми говоримо про ключове завдання всіх у нашій державі - згуртованість і єдність. Лише консолідувавши зусилля всіх правоохоронних та інших державних органів ми зможемо забезпечити належний правопорядок у державі в умовах можливої ескалації. Прокуратура має всі необхідні алгоритми для координації дій правоохоронців та забезпечення виконання наших конституційних функцій на будь-який варіант розвитку подій. Ми вже 8 років живемо умовах війни на Сході України і тому завжди готові до всього. Досвід, здобутий спеціалізованими підрозділами, що займаються злочинами, вчиненими в умовах збройного конфлікту, активно поширюється. Зараз триває серія тренінгів для інших прокурорів і слідчих щодо особливостей кваліфікації воєнних злочинів та специфіки збору доказів», - зазначила Генпрокурор. 

Окрему увагу керівники правоохоронних органів приділили питанню проявів агресії Російської Федерації у формі вчинення терористичних актів і диверсій, створення терористичних організацій та незаконних збройних формувань і фінансуванні їх діяльності.

«Її проявами можуть бути підбурювання українських військовослужбовців, правоохоронців та інших громадян до вчинення державної зради, організації скоєння інших тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Ми разом протидіємо цьому і нині активно виявляємо і припиняємо такі дії. Взаємодія між державними та правоохоронними органами зараз має виходити на якісно новий рівень», - додала Ірина Венедіктова.

Генпрокурор наголосила, що кожен правоохоронний орган має бути готовим забезпечити належну протидію всім видам злочинів у межах наявних повноважень. Також у надскладних умовах правоохоронцям слід налагодити активну та ефективну співпрацю із громадянським суспільством.